Beste jongens en meisjes,

Op de startpagina heb ik al een aantal punten aangegeven waar we dagelijks mee te maken hebben, maar die uitsluitend goed kunnen gaan dankzij de ruimtevaart. Ik vermeld er hierbij nog een aantal zoals b.v.: GPS apparatuur, atoomklokken, televisie, veiligheid, volgen van de opwarming van de aarde, zelfbesturende auto's, scheepvaart (waarschuwingen voor ijsbergen etc.), controle van natuur en milieu en natuurlijk veel militaire toepassingen. Minder bekend is b.v. dat zonnepanelen, rookmelders, maar ook traagschuim matrassen, dankzij de ruimtevaart tot stand zijn gekomen, of sterk verbeterd zijn. Elke dag gebruik je wel apparaten of dingen die mogelijk zijn geworden dankzij de ruimtevaart. Waarnemingen vanuit satellieten kunnen zelfs waarschuwingen geven voor komende vulkaanuitbarstingen en zo heel veel levens redden. Ja, ons leven heeft al heel veel te danken aan de ruimtevaart en er zullen steeds meer en nieuwe toepassingen gaan komen, die je veel kansen kunnen bieden. Denk daarbij niet uitsluitend aan de bemande ruimtevaart, want ook de onbemande ruimtevaart, biedt veel kansen voor een mooie en interessante baan, want er zullen in de toekomst heel veel satellieten nodig zijn voor o.a. communicatie, televisie, volgen van de opwarming van de aarde, controles van milieu, water, maar ook m.b.t. medische toepassingen. Het kan derhalve voor jullie met het maken van een keuze voor je volgende schoolopleiding en je keuze voor een beroep interessant zijn om ook eens aan een beroep te denken in de richting van wetenschap, techniek, sterrenkunde, computertechnologie, energie, communicatie, milieu, maar ook medische specialisaties. Als je ooit nog eens astronaut zou willen worden, dan zal je je moeten gaan specialiseren in één of meerdere richtingen. Vroeger waren het bijna uitsluitend straaljager piloten die werden uitgezocht om astronaut te worden, maar dat is al lang niet meer het geval. Werken in of voor de ruimtevaart, het kan bepalend zijn voor een mooie toekomst.

Je moet zelf ook aan de slag gaan 

Gebruik zelf ook de digitale snelweg om informatie te verzamelen

De ruimtevaart is zo uitgebreid, dat ik honderden pagina's op deze website zou kunnen volschrijven met gegevens en informatie, maar daardoor zal het er niet duidelijker op worden. Als een woord vet gedrukt is, dan moet je zelf maar eens proberen, om dat woord met behulp van zoekmachines, Google, YOUTUBE ( www.youtube.com ) op te zoeken. Je zult zien dat je mede daardoor steeds meer te weten gaat komen over de ruimtevaart. Er staat ons een hele belangrijke tijd te wachten want Mars gaat beslist de komende planeet worden, die door mensen zal worden bezocht. Misschien moeten die astronauten daar wel voor langere tijd blijven, omdat de terugreis momenteel nog een probleem schijnt te zijn. Toch hebben zich duizenden mensen aangemeld om de eerste bemande vlucht naar Mars mee te maken. Er heeft al een selectie plaatsgevonden en er is al een groep astronauten in opleiding voor deze missie, die beslist niet zonder gevaren zal zijn. Men verwacht dat het eerste bemande ruimtevaartuig richting Mars zal vertrekken tussen 2025 en 2030. Gaan er hotels komen op de maan en op Mars en gaan we vakantiereizen richting die planeten krijgen ? ik verwacht van wel. Vast staat dat de eerste mens die een voet op Mars zal zetten nu al bezig is met zijn training en opleiding. Misschien ga jij in 2040 (of eerder) wel op vakantie naar de maan, het is echt niet ondenkbaar !!

Wil je nog meer informatie lezen ??

Wil je nu verder gaan om nog meer belangrijke informatie te lezen, dan moet je op de donker grijze balk kijken, daar staan de diverse onderwerpen op vermeld zoals b.v. : wetenswaardigheden, tijdlijnen, enz. enz.

Je kunt nu selecteren wat je wilt lezen, door op de betreffende tekst aan te klikken. Als iets je niet helemaal duidelijk is, lees het dan later nog eens door, misschien dat het dan beter te begrijpen is.