Foto's van de Maan en van Mars

In de bovenstaande dia presentatie worden foto's getoond van de maan en van mars. De eerste getoonde foto's zijn van de maan. De foto's van mars beginnen met een foto waarop de tekst "Mars" staat. Mars noemen ze ook wel de rode planeet, waarom dat zo is, dat moet je maar op een aantal van de foto's bekijken. Een aantal van de laatste afbeeldingen van de Mars foto's zijn geen echte foto's maar geven slechts een idee weer hoe het er later misschien kan uitzien, als er mensen voor een langere tijd moeten verblijven !!

Wil je meer foto's zien van de maan of van mars, gebruik dan weer de hulp van een zoekmachine en tik alleen maar in maan, of mars, en je zult versteld staan van het resultaat.

 

Let op !!

Bij de teksten die bij de foto's van de maan staan worden in verband met een goede leesbaarheid (in verband met de korte tijd dat de tekst te lezen is) afkortingen gebruikt.

Hieronder een aantal van de afkortingen met de volledige tekst en een korte uitleg:

LM = Lunar Module, ook wel maanlander genoemd

CSM = Command Service Module, het CSM is het gedeelte dat de LM in de baan om de aarde brengt en het daar ook weer oppikt nadat het LM de maan weer heeft verlaten

CM = Command Module, of wel de kegel waarin de astronauten weer naar de aarde terugkeren en na het passeren van de dampkring met behulp van parachutes in zee belanden.

S-IVB = de 3e trap van de raket, hierin zitten het CSM en het LM op weg naar de maan wordt de 3e trap ontkoppeld en gaan het CSM en de LM op weg naar de maan. Dat gebeurt nadat het CSM en het LM aan elkaar gekoppeld zijn

Door op de 4 pijltjes aan te klikken in de rechter benedenhoek van de getoonde foto (naast de tekst "volledig scherm"), wordt de foto groot op je scherm afgebeeld. Eventuele aanvullende tekst voor de foto is dan ook goed te lezen.

*************************************************************************************************

Landing on the moon / Maanlanding

Een interessante video van de landing op de maan van Apollo 11. Aan het einde van de video kan je weer op deze pagina terugkomen, door op het naar links wijzende pijltje aan te klikken op de bovenste menubalk / het pijltje van: terug naar de vorige pagina !!

https://www.youtube.com/watch?v=sTBIr65cL_E

speelduur: 10 minuten - datum maanlanding: 20 juli 1969 - taal: Engels