Ruimtevaart het is echt heel erg interessant !!

Nederland gezien vanuit de ruimte. Deze foto is gemaakt door Andre Kuipers een Nederlandse astronaut.

Peter Kanger is een grote fan van de ruimtevaart en middels deze website, wil hij proberen om ook de jeugd hiervoor interesse te laten krijgen. Hij is ervan overtuigd, dat de ruimtevaart veel kansen kan bieden, door goede keuzes te maken wat betreft schoolopleiding en de keuze voor een beroep in de toekomst. Peter heeft de afgelopen jaren al meer dan 250 ruimtevaarders persoonlijk ontmoet.

Wil je hem wat vragen, of laten weten, doe dat dan via het hieronderstaande emailadres, maar vergeet vooral niet om je naam en leeftijd te vermelden. 

Contact@ruimtevaart-jouw-toekomst.nl

 Hallo jongens en meisjes,

Dit is een website speciaal voor jullie en ik hoop dat jullie hier regelmatig een kijkje zullen komen nemen. Wij willen proberen, om wat te vertellen over de ruimtevaart en hopen zo dat jullie er extra interesse voor krijgen. De ruimtevaart is voor ons erg belangrijk geworden, want zonder de hulp van satelieten zouden wij onze mobiele telefoontjes niet kunnen gebruiken, zou de weersvoorspelling minder goed zijn en zou het vliegen minder veilig zijn. Natuurlijk hebben jullie wel eens gehoord dat er mensen op de maan hebben gelopen, de eerste waren de Amerikaanse astronauten Armstrong en Aldrin. Je zal misschien ook wel weten dat er nu een karretje op Mars rijdt, dat heel veel informatie naar de aarde stuurt. Heel misschien gaan jullie zelf nog wel eens naar de maan of naar mars wie weet ?? Als je op school een keuze moet gaan maken voor je volgende opleiding, moet je ook eens nadenken of je misschien een beroep moet kiezen dat te maken heeft met de ruimtevaart. Deze website is het meest geschikt voor jongens en meisjes van 9 tot 14 jaar met wat computerkennis ! (groep 7-8-9)

Op de dia presentatie hieronder zie je een aantal personen, die voor de ruimtevaart erg belangrijk zijn geweest. Heb even geduld bij de eerste foto, want na een paar seconden volgt de volgende foto.

Yuri Gagarin (Rusland), de eerste mens die rond de aarde vloog

John Glenn, de eerste Amerikaan die rond de aarde vloog

Yang Liwei, de eerste Chinees die rond de aarde vloog.

Neil Armstrong, was de eerste mens die voet op de maanbodem zette. Apollo 11 missie. Deze landing op de maan vond plaats op 20 juli 1969

Buzz Aldrin zette kort na Armstrong ook voet op de maanbodem

Veel kijk- en leesplezier toegewenst

Peter Kanger